Klant aan het woord: Metaalcenter Driessen in Weert. Het inhuren van een ervaren consultant loont!

Metaalcenter Driessen, gevestigd in Weert, is specialist in lasersnijden van plaatwerk, buizen en kokers. Met al meer dan 25 jaar ervaring in het vak hebben ze veel kennis en ervaring in huis. Zoals vele bedrijven ondervond ook Metaalcenter Driessen dat het hebben van een ISO certificaat simpelweg een keiharde klanteis geworden is. Daarom ging Judith Driessen, manager bij metaalcenter Driessen, op zoek naar een consultant om hierbij te helpen.

(tekst loopt door onder de foto)

mc driessen team

Via Google vond ze een aantal consultants die ze uitnodigde op gesprek, waaronder onze consultant Harry Vanderbroeck. “Om heel eerlijk te zijn was Harry het allerduurste en vroeg ik me af waarom er zoveel verschil in die prijs zat.” vertelt Judith. Nadat ze zich meer ging verdiepen in ISO bleek het erg bewerkelijk en complex te zijn. Voor een beginner komt er té veel bij kijken om dit meteen in goede banen te leiden. Uiteindelijk gaf, ondanks de grotere investering die ze moesten maken, de ervaring van Harry toch de doorslag. “Wij wilden graag iemand die van A tot Z alles regelde zodat wij hier zelf geen tijd aan kwijt zouden zijn en waren er toch van overtuigd dat Harry deze persoon was.”

Harry is begonnen met het inrichten van de gehele organisatie, rekening houdend met alles wat ISO-gerelateerd is. “We hadden zelf al veel voor elkaar maar Harry heeft ontzettend veel inzicht in het gehele proces. Hij werkt erg zelfstandig. Het enige wat wij hoefden te doen was input te geven op de vele vragen die hij stelde. Hierbij werkt Harry erg precies en brengt hij alles in kaart, van processen tot personeel. Dit legt hij vervolgens allemaal op dezelfde manier vast en op dezelfde plek.”

“Wat wij heel fijn vonden aan Harry was dat hij niet alleen vertelde wat er moest gebeuren, maar ook hoe dit moest gebeuren en waarom. Zo werd het voor ons een stuk eenvoudiger om ons hieraan te houden.” Uiteindelijk werd het doel bereikt en behaalde Metaalcenter Driessen direct en zonder afwijkingen hun ISO 9001 certificaat. Dit certificaat is ongetwijfeld de meest prominente norm voor kwaliteitsmanagementsystemen, waarover je hier meer kunt lezen. “Uiteindelijk was het inhuren van Harry de investering zeker waard”, zegt Judith. “Als we in de toekomst wederom ergens een consultant voor nodig hebben, zullen we Harry ‘van d’n ISO’ weer bellen!”

Vanuit onze kant was het een genoegen om samen te werken met Metaalcenter Driessen en wij raden dan ook aan een kijkje te nemen op hun website of naar de hele mooie bedrijfsfilm die ze gemaakt hebben.

Heb jij ook net als Metaalcenter Driessen te maken met klanten die een ISO certificaat als harde eis zien maar heb je zelf geen tijd om dit van A tot Z uit te zoeken? Wil jij weten of jouw bedrijf een ISO certificaat nodig heeft? Of wil jij simpelweg jouw organisatie laten bekijken door een expert om deze te verbeteren? Neem dan contact met ons op via info@ateron.nl.

Andere klanten

ilionx: “Als onafhankelijke, externe partij helpt Ateron ons om constant te verbeteren.”.

ilionx is een gerenommeerd IT-bedrijf met 8 vestigingen in Nederland en ruim 900 professionals in dienst. Ze ondersteunen op het gebied van data analytics, application development, business innovations, management consulting en cloud & security. Voor een groot IT bedrijf als ilionx is het waarborgen van kwaliteit en veiligheid ontzettend belangrijk. Onze consultant Geoffrey Langen ondersteunt […]

Datum: 11 februari 2021

‘Fijn dat we u mogen begroeten, …’

Zo benaderen medewerkers en vrijwilligers van Sevagram alle mensen die aan hun zorgen zijn toevertrouwd. Elke dag opnieuw. Geoffrey Langen en Danny Jeurissen, consultants bij het Sittard-Geleense Ateron, herkennen dit. Al jaren komen zij bij deze cliëntgerichte en innovatieve zorgverlener over de vloer. De ene keer om te ondersteunen bij projecten, dan weer om interne […]

Datum: 30 november 2020

Jordan van Est

Hoe borg je dat de producten en diensten die je levert voldoen aan de wensen en eisen van klanten, maar ook aan wet- en regelgeving? De bekende ISO 9001 certificering is daar een belangrijke maatstaf voor. Met succes hebben we Open Circle Solutions geholpen met het behalen van hun ISO 9001 certificaat. Samenwerking met Open […]

Datum: 6 mei 2020

Marcel Wewers

Ateron heeft Extern-IT uit Herten begeleid bij het behalen van de ISO 27001 certificering. De ISO 27001 norm geeft aan hoe u informatiebeveiliging kunt borgen in een managementsysteem, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen uw organisatie zeker te stellen. Volgens directeur Marcel Wewers gaf Ateron de juiste kennis, structuur en […]

Datum: 5 november 2019

Ga naar overzicht »

WETEN WAAR U AAN TOE BENT?

Er zijn diverse redenen waarom uw organisatie een kwaliteitsborgingssysteem nodig zou kunnen hebben.
Wilt u zeker zijn dat de processen geborgd zijn voor een optimale bedrijfsvoering of vraagt uw opdrachtgever erom.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan »