door Geoffrey Langen, 15 december 2023Cubesix ISO27001

Cubesix uit Weert is een kleine IT-dienstverlener gericht op het regelen van kantoorautomatisering op een integrale manier.

Sinds 2021 adviseert Ateron Cubesix op het gebied van informatiebeveiliging, wat in datzelfde jaar ook heeft geleid tot het behalen van de ISO 27001 certificering.

Na de publicatie van de nieuwe ISO 27001 norm in 2022 is Cubesix aan de slag gegaan met de transitie naar de nieuwe norm. Middels het uitvoeren van een gap-analyse is bepaald welke acties nodig waren voor de overgang naar de nieuwe norm.
Deze zijn opgenomen in een transitieplan, op basis waarvan acties zijn uitgevoerd en aanvullende beheersmaatregelen zijn geïmplementeerd. Zo is o.a. tijdens de security awareness sessies met de medewerkers aandacht besteed aan de nieuwe onderwerpen uit de norm.

In december 2023 heeft dit geleid tot het succesvol doorlopen van de her-certificeringsaudit op basis van de nieuwe norm. De auditor van TÜV NORD Nederland gaf in de eindbespreking aan dit een noemenswaardige prestatie te vinden.

Kortom, een knappe prestatie van het team van Cubesix!

 

 

Deel dit bericht.

Neem contact met ons op

Bergerweg 170
6135KD Sittard

En volg ons op social media