16 maart 2023 | Ateron
Voedselveiligheid garanderen is, als je om je heen vraagt, natuurlijk vanzelfsprekend en ook heeft de wetgever hiervoor een aantal wetten en eisen ingericht inclusief bewakingssystemen.
Aan wetgeving voldoen en voedselveiligheid borgen vraagt om een juiste mindset en cultuur binnen de organisatie, zeker in de huidige samenleving. Met behulp van een certificering en continu verbetermanagement, laat zich dit op een eenvoudige en binnen de organisatie passende wijze inrichten.
Vanuit de behoefte van organisatiesom aantoonbaar aan de voedselveiligheidseisen te voldoen, is het Global Food Safety Initiative (GFSI) in het leven geroepen. De GFSI heeft een aantal normen, waaronder FSSC 22000, waarvan ISO 22000 de basis is, BRC en IFS met onderliggende disciplines zoals Food of Packaging etc. erkend. De beschikking over een van deze certificaten, betekent dan ook een wereldwijde erkenning en biedt uzelf, uw klanten en overheden extra zekerheid met betrekking tot voedselveiligheid en de borging van een goed werkend managementsysteem.
Vanuit voedselveiligheid en ISO 22000 “Food Safety Management Systems”, is het een kleine stap naar diervoederveiligheid, GMP+, aangezien deze norm sinds 2022 eveneens gebaseerd is op de ISO 22000. Ook in dit segment wordt certificering veel gevraagd.
Een uitbreiding van ons dienstenpakket naar deze sectoren, zowel voedselveiligheid als ook diervoederveiligheid, ligt ons inziens dan ook voor de hand. Alles is ten slotte gebaseerd op het structureren en aantoonbaar borgen van processen, het bewaken van de veiligheid van en voor mens, dier en milieu en continu verbeteren en past daarmee helemaal binnen de dienstverlening van Ateron.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze specialist op dit gebied Nicole Schröder.
Wilt u meer weten?
Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.
Neem contact met ons op
Bergerweg 170
6135KD Sittard