ilionx: “Als onafhankelijke, externe partij helpt Ateron ons om constant te verbeteren.”.

ilionx is een gerenommeerd IT-bedrijf met 8 vestigingen in Nederland en ruim 900 professionals in dienst. Ze ondersteunen op het gebied van data analytics, application development, business innovations, management consulting en cloud & security. Voor een groot IT bedrijf als ilionx is het waarborgen van kwaliteit en veiligheid ontzettend belangrijk. Onze consultant Geoffrey Langen ondersteunt ilionx al vele jaren op meerdere gebieden. Dit beaamt Mats Ros, Compliance Officer bij ilionx.

ilionx

Als Compliance Officer is Mats verantwoordelijk voor het naleven van de geldende wet- en regelgeving binnen ilionx. In toenemende mate willen bedrijven enkel zakendoen met gecertificeerde bedrijven of eisen een certificering voor verdere samenwerking. Een certificering laat zien dat er aan alle eisen van de betreffende norm is voldaan. Mats: “Bij ilionx zijn we inmiddels gecertificeerd op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO Prestatieladder ), ISO 9001 kwaliteitsmanagement, ISO 27001 informatiebeveiliging en NEN7510 informatiebeveiliging in de zorg. Geoffrey werkt op al deze vlakken mee.”

Geoffrey is al zeker 15 jaar betrokken bij ilionx en maakte bijvoorbeeld ook de overname van QNH Consulting mee, toen Mats bij ilionx kwam te werken. Oorspronkelijk is Geoffrey aangesteld voor het begeleiden bij het verkrijgen van een ISO 27001 en ISO 9001 certificering. Uiteindelijk beviel die samenwerking zo goed, dat Geoffrey is gebleven als externe consultant en interne auditor. Dat betekent dat Geoffrey ieder jaar terugkomt bij ilionx voor een interne audit op verschillende vlakken. Zo ondersteunt hij bij het opstellen van de management review en geeft hij advies hoe bepaalde maatregelen, gericht op securitykwaliteit en MVO, geïmplementeerd kunnen worden. Ook helpt hij bijvoorbeeld op het gebied van verwerkersovereenkomsten: voldoet ilionx wel aan de verwerkersovereenkomsten?

“Geoffrey is als consultant al geruime tijd betrokken bij ilionx en dat betekent dat hij de organisatie heel goed kent. Doordat hij onze historie kent, kan hij ons ook in de toekomst meehelpen.” zegt Mats. “Geoffrey helpt ons om constant te verbeteren. Verbeteren van rapportages, verbeteren van managementstructuren, verbeteren van planning, et cetera. Onze samenwerking met Geoffrey is heel volwassen. Geoffrey werkt gestructureerd en is qua communicatie heel open. Geoffrey weet waar onze pijnpunten liggen en geeft ons daar duidelijke en heldere feedback over, net zoals wij dat bij hem doen.”

ilionx zou ook kunnen besluiten om dit werk intern te doen, maar “dan keurt de slager zijn eigen vlees” zoals Mats zegt. “Geoffrey werkt onafhankelijk en dat is voor ons heel belangrijk bij onze audits en contracten. Het belangrijkste is dat wij ieder jaar onze certificeringen weer behalen en mede dankzij Geoffrey’s input lukt dit. Wij zijn erg tevreden over de samenwerking”

Vanuit onze kant kennen wij ilionx als een zeer professioneel bedrijf waar wij graag mee samenwerken. Wij raden dan ook een kijkje te nemen op hun website. Als u net als ilionx graag advies krijgt van een onafhankelijke, externe partij kunt u contact met ons opnemen via info@ateron.nl voor een gratis kennismakingsgesprek.

Andere klanten

Klant aan het woord: Metaalcenter Driessen in Weert. Het inhuren van een ervaren consultant loont!

Metaalcenter Driessen, gevestigd in Weert, is specialist in lasersnijden van plaatwerk, buizen en kokers. Met al meer dan 25 jaar ervaring in het vak hebben ze veel kennis en ervaring in huis. Zoals vele bedrijven ondervond ook Metaalcenter Driessen dat het hebben van een ISO certificaat simpelweg een keiharde klanteis geworden is. Daarom ging Judith […]

Datum: 26 januari 2021

‘Fijn dat we u mogen begroeten, …’

Zo benaderen medewerkers en vrijwilligers van Sevagram alle mensen die aan hun zorgen zijn toevertrouwd. Elke dag opnieuw. Geoffrey Langen en Danny Jeurissen, consultants bij het Sittard-Geleense Ateron, herkennen dit. Al jaren komen zij bij deze cliëntgerichte en innovatieve zorgverlener over de vloer. De ene keer om te ondersteunen bij projecten, dan weer om interne […]

Datum: 30 november 2020

Jordan van Est

Hoe borg je dat de producten en diensten die je levert voldoen aan de wensen en eisen van klanten, maar ook aan wet- en regelgeving? De bekende ISO 9001 certificering is daar een belangrijke maatstaf voor. Met succes hebben we Open Circle Solutions geholpen met het behalen van hun ISO 9001 certificaat. Samenwerking met Open […]

Datum: 6 mei 2020

Marcel Wewers

Ateron heeft Extern-IT uit Herten begeleid bij het behalen van de ISO 27001 certificering. De ISO 27001 norm geeft aan hoe u informatiebeveiliging kunt borgen in een managementsysteem, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen uw organisatie zeker te stellen. Volgens directeur Marcel Wewers gaf Ateron de juiste kennis, structuur en […]

Datum: 5 november 2019

Ga naar overzicht »

WETEN WAAR U AAN TOE BENT?

Er zijn diverse redenen waarom uw organisatie een kwaliteitsborgingssysteem nodig zou kunnen hebben.
Wilt u zeker zijn dat de processen geborgd zijn voor een optimale bedrijfsvoering of vraagt uw opdrachtgever erom.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan »