Ateron, 26 januari 2021

Metaalcenter Driessen, gevestigd in Weert, is specialist in lasersnijden van plaatwerk, buizen en kokers. Met al meer dan 25 jaar ervaring in het vak hebben ze veel kennis en ervaring in huis. Zoals vele bedrijven ondervond ook Metaalcenter Driessen dat het hebben van een ISO certificaat simpelweg een keiharde klanteis geworden is. Daarom ging Judith Driessen, manager bij metaalcenter Driessen, op zoek naar een consultant om hierbij te helpen.

(tekst loopt door onder de foto) mc driessen team

Via Google vond ze een aantal consultants die ze uitnodigde op gesprek, waaronder onze consultant Harry Vanderbroeck. “Om heel eerlijk te zijn was Harry het allerduurste en vroeg ik me af waarom er zoveel verschil in die prijs zat.” vertelt Judith. Nadat ze zich meer ging verdiepen in ISO bleek het erg bewerkelijk en complex te zijn. Voor een beginner komt er té veel bij kijken om dit meteen in goede banen te leiden. Uiteindelijk gaf, ondanks de grotere investering die ze moesten maken, de ervaring van Harry toch de doorslag.

“Wij wilden graag iemand die van A tot Z alles regelde zodat wij hier zelf geen tijd aan kwijt zouden zijn en waren er toch van overtuigd dat Harry deze persoon was.” Harry is begonnen met het inrichten van de gehele organisatie, rekening houdend met alles wat ISO-gerelateerd is. “We hadden zelf al veel voor elkaar maar Harry heeft ontzettend veel inzicht in het gehele proces. Hij werkt erg zelfstandig. Het enige wat wij hoefden te doen was input te geven op de vele vragen die hij stelde.

Hierbij werkt Harry erg precies en brengt hij alles in kaart, van processen tot personeel. Dit legt hij vervolgens allemaal op dezelfde manier vast en op dezelfde plek.” “Wat wij heel fijn vonden aan Harry was dat hij niet alleen vertelde wat er moest gebeuren, maar ook hoe dit moest gebeuren en waarom. Zo werd het voor ons een stuk eenvoudiger om ons hieraan te houden.”

Uiteindelijk werd het doel bereikt en behaalde Metaalcenter Driessen direct en zonder afwijkingen hun ISO 9001 certificaat. Dit certificaat is ongetwijfeld de meest prominente norm voor kwaliteitsmanagementsystemen, waarover je hier meer kunt lezen. “Uiteindelijk was het inhuren van Harry de investering zeker waard”, zegt Judith. “Als we in de toekomst wederom ergens een consultant voor nodig hebben, zullen we Harry ‘van d’n ISO’ weer bellen!”

Vanuit onze kant was het een genoegen om samen te werken met Metaalcenter Driessen en wij raden dan ook aan een kijkje te nemen op hun website of naar de hele mooie bedrijfsfilm die ze gemaakt hebben. Heb jij ook net als Metaalcenter Driessen te maken met klanten die een ISO certificaat als harde eis zien maar heb je zelf geen tijd om dit van A tot Z uit te zoeken? Wil jij weten of jouw bedrijf een ISO certificaat nodig heeft? Of wil jij simpelweg jouw organisatie laten bekijken door een expert om deze te verbeteren? Neem dan contact met ons op via info@ateron.nl.

Deel dit bericht.

Neem contact met ons op

Bergerweg 170
6135KD Sittard

En volg ons op social media