Ateron, 11 februari 2021

ilionx is een gerenommeerd IT-bedrijf met 8 vestigingen in Nederland en ruim 900 professionals in dienst. Ze ondersteunen op het gebied van data analytics, application development, business innovations, management consulting en cloud & security. Voor een groot IT bedrijf als ilionx is het waarborgen van kwaliteit en veiligheid ontzettend belangrijk. Onze consultant Geoffrey Langen ondersteunt ilionx al vele jaren op meerdere gebieden. Dit beaamt Mats Ros, Compliance Officer bij ilionx.

(tekst loopt door onder de foto)

ilionx

Als Compliance Officer is Mats verantwoordelijk voor het naleven van de geldende wet- en regelgeving binnen ilionx. In toenemende mate willen bedrijven enkel zakendoen met gecertificeerde bedrijven of eisen een certificering voor verdere samenwerking. Een certificering laat zien dat er aan alle eisen van de betreffende norm is voldaan. Mats: “Bij ilionx zijn we inmiddels gecertificeerd op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO Prestatieladder ), ISO 9001 kwaliteitsmanagement, ISO 27001 informatiebeveiliging en NEN7510 informatiebeveiliging in de zorg. Geoffrey werkt op al deze vlakken mee.”

Geoffrey is al zeker 15 jaar betrokken bij ilionx en maakte bijvoorbeeld ook de overname van QNH Consulting mee, toen Mats bij ilionx kwam te werken. Oorspronkelijk is Geoffrey aangesteld voor het begeleiden bij het verkrijgen van een ISO 27001 en ISO 9001 certificering. Uiteindelijk beviel die samenwerking zo goed, dat Geoffrey is gebleven als externe consultant en interne auditor. Dat betekent dat Geoffrey ieder jaar terugkomt bij ilionx voor een interne audit op verschillende vlakken. Zo ondersteunt hij bij het opstellen van de management review en geeft hij advies hoe bepaalde maatregelen, gericht op securitykwaliteit en MVO, geïmplementeerd kunnen worden. Ook helpt hij bijvoorbeeld op het gebied van verwerkersovereenkomsten: voldoet ilionx wel aan de verwerkersovereenkomsten?

“Geoffrey is als consultant al geruime tijd betrokken bij ilionx en dat betekent dat hij de organisatie heel goed kent. Doordat hij onze historie kent, kan hij ons ook in de toekomst meehelpen.” zegt Mats. “Geoffrey helpt ons om constant te verbeteren. Verbeteren van rapportages, verbeteren van managementstructuren, verbeteren van planning, et cetera. Onze samenwerking met Geoffrey is heel volwassen. Geoffrey werkt gestructureerd en is qua communicatie heel open. Geoffrey weet waar onze pijnpunten liggen en geeft ons daar duidelijke en heldere feedback over, net zoals wij dat bij hem doen.”

ilionx zou ook kunnen besluiten om dit werk intern te doen, maar “dan keurt de slager zijn eigen vlees” zoals Mats zegt. “Geoffrey werkt onafhankelijk en dat is voor ons heel belangrijk bij onze audits en contracten. Het belangrijkste is dat wij ieder jaar onze certificeringen weer behalen en mede dankzij Geoffrey’s input lukt dit. Wij zijn erg tevreden over de samenwerking”

Vanuit onze kant kennen wij ilionx als een zeer professioneel bedrijf waar wij graag mee samenwerken. Wij raden dan ook een kijkje te nemen op hun website. Als u net als ilionx graag advies krijgt van een onafhankelijke, externe partij kunt u contact met ons opnemen via info@ateron.nl voor een gratis kennismakingsgesprek.

Deel dit bericht.

Neem contact met ons op

Bergerweg 170
6135KD Sittard

En volg ons op social media