10 November 2021 | Ateron

Excellus Groep is een detacheringsbureau en opleidingsinstituut voor zorgprofessionals werkend in ambulances, meldkamers en ziekenhuizen, opererend vanuit Stompetoren, nabij Amsterdam. Hoewel Excellus een van de grootste leveranciers van ambulancepersoneel in Nederland is, ligt de focus op kwaliteitswaarborging en het op waarde schatten van de medewerkers, in plaats van groei. Mede-eigenaar en commercieel directeur Bryan van Geldorp ging op zoek naar een consultant die Excellus kon begeleiden in het traject naar een ISO-9001 certificering.

Excellus

Bryan van Geldorp is samen met één andere partner mede-eigenaar van Excellus Groep. Zij delen de visie dat de focus te allen tijde dient te liggen op het leveren van hoge kwaliteit, waarbij het persoonlijk contact binnen de organisatie gewaarborgd blijft. Dit resulteert zich onder meer in het niet zomaar aannemen van verpleegkundigen, zij dienen ook aan de door Excellus gestelde eisen te voldoen. Ook als dit mogelijk ten koste gaat van de groei van de organisatie. Dit is een van de manieren waarop Excellus zich onderscheidt van de competitie. Bryan benadrukt de waardering voor de mensen binnen de Excellus groep en dat dit ook in lijn is met zijn persoonlijke visie, dat dit belangrijker is dan de groei van de onderneming.

Om deze zelf opgelegde kwaliteitsstandaard te waarborgen en met het oog op mogelijke aanbestedingen in de toekomst, werd besloten om na het zelfstandig behalen van een NEN-certificering, ook voor een ISO-9001 certificering te gaan. Dit bleek lastiger dan gedacht en er werd besloten om een consultant in te schakelen die Excellus hierin kon begeleiden. Na rondvraag kwam Bryan in contact met 3 mogelijke bureaus waarvan Ateron er één was. Voor Bryan was het van belang dat er één persoon was die Excellus gedurende het hele traject zou begeleiden, enerzijds vanwege het persoonlijke aspect maar ook zodat de persoon in staat zou zijn “om ons achter de broek aan te zitten”.

Bryan merkte tijdens de introductiegesprekken al gauw dat er een klik was met Geoffrey Langen, hoewel het geografisch en ook qua prijs niet de meest logische keuze was. Geoffrey zou Excellus zelfstandig adviseren en begeleiden, kwam eerlijk en oprecht over, en was communicatief heel helder. Zo werd het duidelijk dat het een jaarplanning zou worden in plaats van in enkele maanden zo snel mogelijk de certificering behalen, daar waar Excellus druk in de weer was met enkele Europese aanbestedingen. Hoewel Bryan vooraf nog enigszins huiverig was over de samenwerking doordat mensen in de Randstad wellicht wat harder en uitgesproken zijn, bleek dit ongegrond. Geoffrey wist zich daarin prima te mengen doordat hij zich flexibel opstelt. Bryan: “Hij heeft zich precies zo opgesteld zoals wij het nodig hadden, Geoffrey straalt rust uit, en is bereid om mee te denken”.

Door de Covid-19 gerelateerde maatregelen werd het een samenwerking met een uniek randje, daar waar het ‘werken op afstand’ voor beide partijen een nieuwe ervaring was. Enigszins tot de verrassing van Bryan, verliep dit verrassend goed. Doordat Geoffrey afspraken ruim van tevoren inplande en duidelijk aangaf welke stukken aangeleverd dienden te worden bleven mogelijke problemen van het op afstand werken zeer beperkt.

Zo gaf Bryan aan dat Geoffrey “kritisch was, vermoedelijk ook strenger dan de gemiddelde auditor, maar dan weet je tenminste dat je als organisatie je zaken uitstekend op orde hebt”, iets wat voor Excellus van groot belang was en nog steeds is. Dit wordt benadrukt doordat beide partijen de samenwerking voortzetten en Geoffrey als adviseur betrokken blijft bij Excellus.

Geoffrey geeft aan dat door Covid-19 zowel de kennismaking als bijna het gehele traject op afstand is uitgevoerd, wat een aparte, nieuwe ervaring was. “Geoffrey: Bij het uitvoeren van de interne audit was ik voor het eerst fysiek op locatie en dat is uiteindelijk toch het prettigst. De samenwerking verliep goed. Leuke club om voor te mogen werken!”

 

Bent u aan het twijfelen of een ISO-certificering van toegevoegde waarde is voor uw organisatie? Vraag vrijblijvend een gesprek aan via info@ateron.nl en wij helpen u graag verder.

Deel dit bericht.

Neem contact met ons op

Bergerweg 170
6135KD Sittard

En volg ons op social media