Ateron, 30 oktober 2020

Wij krijgen regelmatig de vraag ‘Waarom heb ik een ISO-certificering nodig?’. Of ‘Wie kan me helpen en welke voordelen heeft het voor mijn bedrijf?’ en ‘Wat is een ISO-certificering en wat houdt het in?’ Allemaal vragen die te maken hebben met normalisatie. Een onderwerp dat op 14 oktober 2020 alle aandacht kreeg.

14 oktober was ‘World Standards Day 2020’. Doelstelling was om wereldwijd mensen bewust te maken van nut en noodzaak van normalisatie. Bijvoorbeeld diegenen die verantwoordelijk zijn voor wet- en regelgeving. Of het bedrijfsleven, en dan niet alleen grote internationale bedrijven maar ook kleine en middelgrote organisaties. Ook voor hen is normalisatie een thema om succesvol te blijven.

World Standards Day 2020

Dit jaar was het onderwerp ‘Protecting the Planet with Standards’. Om onze aarde te beschermen tegen nadelige invloeden van de mens volstaat namelijk niet alleen politieke wil. We hebben de juiste instrumenten nodig. Internationale normen, opgesteld door IECISO en ITU, zijn zo’n instrument. Deze normen beschrijven bijvoorbeeld beproefde oplossingen voor technische uitdagingen. Ook helpen ze bij het delen van expertise en knowhow of hebben betrekking op energiebesparing, en water- en luchtkwaliteit.

Ook normen die beschrijven aan welke eisen een managementsysteem moet voldoen om de bedrijfsrisico’s te beheersen en daar waar noodzakelijk te verminderen worden wereldwijd toegepast. Hierdoor sluiten producten, onderdelen en netwerken beter op elkaar aan en wordt het handelsverkeer en de innovatie bevordert. Normalisatie leidt dan tot een betere efficiency, lagere kosten, hogere kwaliteit, kortere doorlooptijden en meer tevreden klanten.

De experts van Ateron beschikken over veel kennis op tal van terreinen waar ISO-normen gebruikt worden. Eerder schreven we blogs over de voordelen van gecertificeerde managementsystemen, of over het belang van erkende managementsystemen bij de Wmo. Onze klanten onderstrepen het belang van een succesvolle implementering van een managementsysteem, bijvoorbeeld bij een software bedrijf.
Wil je meer weten over de voordelen van normalisatie binnen jouw organisatie dan nodigt Ateron je graag uit. Onder het genot van een kop koffie praten we je vrijblijvend bij over de voordelen die je kan behalen. Als je liever hebt dat we elkaar ontmoeten in je eigen werkomgeving dan doen we dat graag. En gelet op Covid-19 staan we er uiteraard ook voor open om je bij te praten via een beveiligde onlineverbinding.

 

Deel dit bericht.

Neem contact met ons op

Bergerweg 170
6135KD Sittard

En volg ons op social media