Aanbesteden en certificeren? Hoe pak je het aan?

Blog van: Ateron 28 april 2020

In aanbestedingen wordt vaak gevraagd naar een gecertificeerd (ISO) managementsysteem. Een dergelijke aanbestedingseis wordt opgenomen om zeker te stellen dat organisaties (zowel in de profit- als in de non-profit sector) compliant zijn met specifieke eisen ten aanzien van o.a. Kwaliteit, Arbo, Milieu en Security. Ateron helpt u graag met een vrijblijvend adviesgesprek.

Veelgemaakte fout

Zeker bij kleine en middelgrote organisaties ontbreekt het vaak aan specifieke normkennis en/of tijd en ruimte om een gedegen managementsysteem op een praktische manier op te zetten en te implementeren. Vaak zien wij dat managementsystemen teveel vanuit externe eisen en normeringen worden opgezet. Hierbij wordt voorbij gegaan aan de eigen organisatie en ontstaan bureaucratische managementsystemen die eerder een ‘last’ zijn, dan dat zij bijdragen aan verbetering van de bedrijfsvoering.  

Continue verbetering van de organisatie

Moet uw organisatie vanuit klant- en/of aanbestedingseisen beschikken over een gecertificeerd managementsysteem, zorg er dan voor dat dit systeem aansluit bij de dagelijkse bedrijfsvoering en toegevoegde waarde heeft voor de organisatie. Met deze aanpak heeft een gecertificeerd managementsysteem niet alleen commerciële waarde, maar draagt het ook bij aan continue verbetering van de organisatie!

Contactformulier - Vrijblijvend Adviesgesprek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Avatar

EEN AFSPRAAK PLANNEN MET Ateron?

Onze consultants gaan graag met u in gesprek. Zij zijn ervaren binnen hun werkgebied en kennen de markt.
U bent van harte welkom op het kantoor van Ateron in Sittard, maar onze consultants komen ook met alle plezier naar uw locatie.