Ateron, 6 mei 2020

Ateron heeft Extern-IT uit Herten begeleid bij het behalen van de ISO 27001 certificering. De ISO 27001 norm geeft aan hoe u informatiebeveiliging kunt borgen in een managementsysteem, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen uw organisatie zeker te stellen. Volgens directeur Marcel Wewers gaf Ateron de juiste kennis, structuur en focus om goed voorbereid de audit in te gaan.

“Wij kennen Ateron, in bijzonder Geoffrey Langen, al een tijdje via een gezamenlijke klant”, vertelt Marcel Wewers, Directeur van Extern-IT. “Het viel mij op dat hij zeer gestructureerd en deskundig werkt. Toen ik Geoffrey vroeg of Ateron ons kon helpen bij het opzetten van het managementsysteem, bleek dat zij al de nodige ervaring hadden met informatiebeveiliging. Ateron heeft ons goed begeleid en ons regelmatig geconfronteerd met hetgeen we nog moesten realiseren. Dit gaf ons de kennis, structuur en focus die we nodig hadden”.

(tekst loopt door onder de foto)

extern IT ateron

Waarborg

“Extern-IT is gespecialiseerd in het aanbieden van cloud diensten, zoals cloud werkplekken, hosted VOIP, online back-up en managed netwerk. Verder bieden wij een aantal security diensten aan zoals veilig mailen, managed firewall, endpoint protection, phishing- en pentesten. Dit alles doen we vanuit de datacenters van Interconnect in Eindhoven en Den Bosch. Indien gewenst ondersteunen wij onze klanten ook op locatie.

Wij zijn aan het ISO 27001 traject begonnen om te laten zien dat we serieus nadenken over informatiebeveiliging, maar ook om aan te tonen dat we hiernaar handelen. Tevens zijn we ervan overtuigd dat het voldoen aan de vereisten van een ISO 27001 certificering een waarborg is voor de kwaliteit van onze dienstverlening”.

Toegevoegde waarde

“Extern-IT heeft klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan waardoor de aandacht op de eerste plaats naar onze klanten uitgaat. Het opzetten en implementeren van het managementsysteem was voor ons een intensief proces. Achteraf bleek dat we met de juiste focus goed voorbereid de certificeringsaudit ingingen, aangezien er géén afwijkingen geconstateerd werden.

Als klein bedrijf moet je je vaker extra bewijzen zeker als het gaat om informatiebeveiliging, maar nu kunnen we aantonen dat wij er bewust mee omgaan. De wereld rondom ICT is continu in ontwikkeling en de bedreigingen veranderen met de dag. Het voldoen aan de eisen van de ISO 27001 normering confronteert je hier voortdurend mee en houd je alert, daarom is de ISO 27001 voor ons van toegevoegde waarde”.

Hulp nodig bij ISO Certificering?

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag over het behalen van ISO, NEN of HKZ certificeringen? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht.

Neem contact met ons op

Bergerweg 170
6135KD Sittard

En volg ons op social media