Ateron, 11 maart 2021

Bij aanbestedingen en opdrachtverleningen worden er steeds vaker vragen over de informatiebeveiliging van de opdrachtnemer gesteld. Hoe heb je zaken geregeld ingeval van een datalek of een hack?  Het ECCW organiseert samen met het Cybersecurity Centrum Maakindustrie deze workshop om ondernemers inzicht te geven in de afwegingen die je daarbij moet maken.

pexels sora shimazaki 5926389 759x500 1

Bij aanbestedingen en andere opdrachtverleningen is informatiebeveiliging steeds vaker een onderdeel van de gesprekken en soms ook van de vereisten. Ook als je als bedrijf niet in de IT-sector actief bent. Er wordt meestal niet meteen om een certificering gevraagd maar het wordt wel een punt waar je als bedrijf over nagedacht moet hebben. En waar ook beleidsmatig en procedureel zaken over op papier moeten staan.

Nadenken over je informatiebeveiliging, zaken formaliseren richting klanten en tegelijk daar als bedrijf profijt van hebben. Hoe begin je, wat zijn de voor- nadelen, hoe hou je het werkbaar voor je medewerkers? Daar gaat dit event over dat Expertisecentrum Cyberweerbaarheid en het Cybersecurity Centrum voor Maakindustrie organiseren.

In een uur tijd krijg je antwoord op de volgende vragen:
· Waar hebben we het eigenlijk over als het gaat om informatiebeveiliging?
· Wat zou je minimaal moeten doen en wanneer is certificeren van informatiebeveiliging zinvol?
· Wat kost het aan geld en tijd?
· Hoe pak je het aan als je aan de slag wilt?

Programma
We beginnen met een inleiding voor de ondernemer waarin de hoofdlijnen van informatiebeveiliging aan de orde komen. De inleiding wordt verzorgd door Nico Nijenhuis, lead-auditor bij de TÜV Nederland. Daarna gaan de gasten vanuit verschillende invalshoeken in een talkshow-opzet onder leiding van Liesbeth Holterman (Cybersecurity Centrum voor Maakindustrie) met elkaar hierover in gesprek. En als deelnemer discussieer je mee via de chat.

Aan tafel zitten Marcel Wewers, ondernemer (Extern-IT, IT-dienstverlener); Geoffrey Langen, begeleider van certificeringstrajecten (Ateron), Jeroen Duijsens, projectleider Expertisecentrum Cyberweerbaarheid en Nico Nijenhuis (TÜV Nederland).

We belichten het onderwerp daarmee vanuit diverse kanten: auditor, certificaathouder, consultant en opdrachtgever. Op die manier willen we je als ondernemer een zo compleet beeld geven zodat je kunt beoordelen wanneer certificering je onderneming verder helpt. Deelname is gratis.

Aanmeldlink:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-certificeren-van-je-informatiebeveiliging-wanneer-heeft-het-zin-143951437625

 

Deel dit bericht.

Neem contact met ons op

Bergerweg 170
6135KD Sittard

En volg ons op social media