15 september 2022 | Ateron

Nicole SchröderNicole: “Mijn doel is om een bedrijf niet in het keurslijf van een norm te wringen, maar een norm naar het bedrijf toe te brengen”.

Inmiddels werken Nicole Schröder en Ateron twee jaar samen. Daar Nicole specifieke expertises heeft zoals ISO13485 (waarover later meer) is het een welkome aanvulling op het al brede pakket aan diensten dat Ateron momenteel aanbiedt. De samenwerking is ontstaan vanuit een persoonlijk contact van onze consultant Geoffrey.

Nicole was van origine werkzaam in de logistiek waar ze in 1984 begon bij een lokaal bedrijf met slechts 3 personeelsleden. Hier werd een hands-on mentaliteit gevraagd. Vanuit deze rol is ze geleidelijk in het vak kwaliteitsmanagement gerold. In 1989 kwam ze hierdoor voor het eerst in aanraking met ISO waar ze “2 handboeken in haar maag gesplitst” kreeg, met als doel dit door te voeren in de bedrijfsvoering. Hoewel deze implementatie eerst een hele opgave leek, bleek dit het startschot van Nicole haar grootste passie. Dit verklaart ook haar drive. Ze voelt zich bevoorrecht dat haar hobby ook haar beroep is.

Zo geeft Nicole duidelijk aan dat als je je in de materie verdiept, ISO je niet verplicht tot extra werk, maar juist een hulpmiddel is om je managementsystemen naar een hoger niveau te brengen. Dit doet ze in nauw overleg met de belanghebbenden en ze onderscheidt zich door dit zo transparant en begrijpelijk mogelijk inzichtelijk te maken. Nicole probeert dit zodanig in te richten bij bedrijven datdit zo goed mogelijk aansluit bij de dagelijkse praktijk. “Normaliter draaien deze bedrijven zwarte cijfers wat impliceert dat ze al iets goeds doen”.

Naast het behalen van de hbo-opleiding kwaliteitsmanagement en Lead Auditor, blijft Nicole op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door het volgen van cursussen, seminars en masterclasses waaronder Risk Management, Root Cause Analysis en Good Manufactoring Processes.

Door haar vroegere interesse in biologie is Nicole gespecialiseerd in certificeringen op het gebied van medical devices, cosmetica, feed en food. Dit geldt onder andere voor ISO13485, ISO22716 en ISO22000. Door recent aangepaste EU-wetgeving zijn deze ISO-certificeringen relevant voor heel veel bedrijven.

In 2020 is de samenwerking met Ateron tot stand gekomen. Doordat de kennis en expertise van Ateron en Nicole zowel overlappen als ook verschillende werkgebieden bestrijken, kunnen beide partijen elkaar aanvullen. Daar profiteren ook de klanten van.. Er is onderling een goede klik.  Hoewel het van buitenaf kan lijken alsof Nicole een carrièrevrouw pur sang is, was dit echter nooit een doel an sich, ze beschouwt het eerder als een gevolg van het uitoefenen van haar hobby.

Geoffrey geeft aan dat Nicole goed binnen het team van Ateron past en dat zij een welkome aanvulling voor het team is. Naast haar specialistische aanvullende kennis heeft zij dezelfde hands-on mentaliteit als de andere consultants en zet zij daarmee ‘zaken in beweging’!

Deel dit bericht.

Neem contact met ons op

Bergerweg 170
6135KD Sittard

En volg ons op social media