Harry Vanderbroeck, 6 februari 2018

Hoogvorst Harie 1e

Wat heeft Carnaval met ISO te maken. Niets toch?

Een carnavalsvierder is immers: spontaan, ongeorganiseerd, ondersteboven, chaos, gek doen, lachen, uit je bol gaan, plezier maken……….enfin noem maar op. Carnaval en ISO? Wat heeft dat dan met elkaar te maken? Meer dan je in eerste instantie zou denken! Om de carnavalsvierder in staat te stellen om carnaval te vieren, moet er een heleboel geregeld worden om dit mogelijk te maken. Heel veel vrijwilligers zijn al lang voor dat het feest losbarst bezig met de voorbereidingen.

Juist hier loop je tegen een hoop hindernissen aan. Want…. Wie moet wat doen?…Wanneer?….Wat heb je daarvoor nodig?….Hoe deden wij het de vorige keer ook al weer? Allemaal kennis die vaak alleen in het ‘hoofd’ zit van de vrijwilliger. En als deze er niet meer is?

Dit zijn allemaal zaken waar je als organisator van evenementen mee te maken krijgt. Juist hier kan een werkwijze conform ISO je helpen. Vastleggen wat je doet. De informatie toegankelijk maken voor de overige leden van de organisatie. Risico’s afwegen. Verbeteringen vastleggen zodat je het wiel niet elk jaar opnieuw moet uitvinden…enz.

Dus geachte lezer oordeel zelf!

Maar voor de komende dagen:

‘wunsj ich uch allemaol eine sjone vastelaovend, vergaet effe alles en geneit!’

Grootvorst Harie I

Neem contact met ons op

Bergerweg 170
6135KD Sittard

En volg ons op social media