5 januari 2023 | Ateron

Metrisquare is een in Sittard gevestigde onderneming die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van software voor het digitaal afnemen, scoren en rapporteren van psychologische tests. Denk hierbij aan geestelijke gezondheidszorg, maar ook ouderen- en revalidatiezorg. Metrisquare heeft bijdragen geleverd aan tests die wereldwijd in de psychologie worden toegepast. Om de bedrijfsvoering te verbeteren en te voldoen aan de groeiende klanteneisen nam oprichter en eigenaar Ben Vaessen contact op met Ateron.

Metrisquare

In 2009 richtte Ben Vaessen Metrisquare op, een platform waarin psychologische tests konden worden ontwikkeld, gebruikt en geanalyseerd. Initieel lag de focus op neuropsychologie, een vrij specifieke markt. Na overname van Bär Software B.V., enkele jaren geleden werd het aanbod van Metrisquare breder. Door het aanbieden van oplossingen voor alle psychologische tests (waaronder ook persoonlijkheids- en intelligentietests) werden samenwerkingen aangegaan met zorgorganisaties, zoals GGZ-instellingen en verscheidene ziekenhuizen.

Door de groei van de onderneming en het bijbehorende klantportfolio groeide de noodzaak om gecertificeerd te worden. In het geval van Metrisquare gaat het om ISO 27001 (informatiebeveiliging) en NEN 7510 (informatiebeveiliging in de zorg). Door het behalen van deze certificeringen kan Metrisquare aantonen dat informatie onder de hoogste veiligheidstandaarden wordt verwerkt.

Eigenaar Ben Vaessen ging op zoek naar een geschikte partij die Metrisquare kon ondersteunen in het behalen van eerdergenoemde certificeringen, waarbij hij bij Ateron uitkwam.  Het samenwerkingstraject werd na enkele verkennende gesprekken met onze consultant Geoffrey Langen opgestart. Hoewel een groot gedeelte van de samenwerking gedurende COVID-19 met bijbehorende maatregelen plaatsvond leverde dit verder geen problemen op.

Ben en Geoffrey voerden uitvoerige gesprekken om het managementsysteem optimaal in te richten. Het doel was niet simpelweg voldoen aan de criteria om de certificeringen te behalen, maar ook ervoor zorgen dat de bedrijfsvoering naar een hoger niveau zou worden getild. De veranderingen zijn daarnaast zodanig geïmplementeerd dat er geen grote aanpassingen binnen de bedrijfsvoering nodig zijn wanneer Metrisquare groeit in de toekomst.

“Geoffrey wist heel goed aan te voelen wat wij verwachtten van de samenwerking en hier ook aan te voldoen”, zo geeft Ben aan. “Hoewel Geoffrey kritisch blijft, voel je steeds de betrokkenheid; hij wilde ons graag verder helpen”. Continu lag de focus op hoe eventuele veranderingen van toegevoegde waarde voor de bedrijfsvoering van Metrisquare konden zijn. Daar waar initieel weerstand werd verwacht bij de implementatie gezien de innovatieve aard van Metrisquare bleek het tegendeel waar. Er is nu veel meer duidelijkheid en houvast binnen de bedrijfsvoering, er wordt meer aan de voorzijde nagedacht over aanpassingen binnen de productontwikkeling en eventuele bijbehorende risico’s. De samenwerking tussen Metrisquare en Ateron werd recentelijk bekroond met het behalen van zowel de ISO 27001 als de NEN 7501 certificering.

“Het sparren met ondernemers over het verbeteren van hun organisatie is voor mij als consultant het mooiste wat er is”, aldus Geoffrey over de samenwerking. “Ben heeft daarbij continu gezocht naar toegevoegde waarde en het voorkomen van onnodige bureaucratie. Ook heeft hij laten zien dat het hoofdstuk leiderschap niet voor niks een belangrijk onderdeel uit de ISO norm is. Door zijn kritische vragen, enthousiasme en praktische kijk is een managementsysteem ontstaan dat gedragen wordt door alle medewerkers”.

Bent u ook geïnteresseerd in het behalen van een ISO- of NEN-certificering? Of wilt u vrijblijvend een gesprek aanvragen hoe Ateron mogelijk uw bedrijfsvoering kan verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact op met info@ateron.nl

 

Deel dit bericht.

Neem contact met ons op

Bergerweg 170
6135KD Sittard

En volg ons op social media