Mark van den Bogaard

Mark van den Bogaard

Ondernemend in ICT. Zo is mijn carrière het beste te omschrijven. Al tijdens mijn studie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam heb ik in de praktijk ontdekt hoe uitdagend het is om een bedrijfje te runnen. Hiermee was het zaadje geplant: na mijn studie zou ik gaan ondernemen. In de ICT, waar ik me reeds enige jaren hobbymatig mee bezig hield.

In ruim 20 jaar heb ik een ICT-bedrijf uit weten te bouwen van een 2-mans startup naar een succesvolle volwassen dienstverlener met 40 medewerkers, o.a. actief in cloud & office automatisering, softwareontwikkeling (voor met name zorg en onderwijs) en data/business intelligence.

In de loop der jaren heb ik diverse rollen vervuld, zoals dat gaat bij een groeiende eigen onderneming. Denk hierbij onder andere aan sales, engineer, projectleider, consultant, HR en legal. Daarnaast was ik technisch en financieel directeur. Door al deze rollen en de groei van de onderneming spreek ik de taal van zowel de werkvloer als van de ‘boardroom’. Ik acteer mede daardoor graag en goed op het snijvlak van techniek en management en weet hierbij snel de verbinding te leggen tussen beleid en strategie enerzijds, en de praktijk en operatie anderzijds.

De afgelopen jaren heb ik mede de rol van security (en privacy) officer vervuld.
IT Security, ofwel informatiebeveiliging, is een vakgebied wat me enorm is gaan fascineren. Cybercrime is wereldwijd ‘business risk’ nummer één en organisaties weerbaarder maken hiertegen vind ik een mooie en dankbare uitdaging. Middels een pragmatische, no-nonsense werkwijze help ik organisaties graag om die weerbaarheid te bereiken én te versterken.

Sinds september 2023 ben ik als zelfstandig consultant verbonden aan Ateron. Wij helpen organisaties o.a. om weerbaar én compliant te worden aan de diverse normen en standaarden die er zijn op het gebied van IT security, zoals o.a. ISO27001, NEN7510 en NIS2. In deze trajecten komen business en de techniek mooi samen, precies waar ik de meeste voldoening uit haal. Daarnaast help ik organisaties graag met overig strategisch (ICT-) advies en ben ik sparringpartner voor zowel ondernemer als bestuurder.

Naast mijn werk breng ik graag tijd door met mijn gezin, geniet ik van het mooie en bourgondische Zuid-Limburg en pak ik de racefiets, renschoenen, golftas of het squashracket om lekker sportief bezig te zijn. Tevens zet ik mij al jaren in voor diverse sociale projecten, via serviceclubs JCI (Juniorkamer) en Rotary Maastricht-Geuldal.

Neem contact met ons op

Bergerweg 170
6135KD Sittard

En volg ons op social media