ISO 14001 – Milieumanagement

ISO 14001 is de bekendste norm voor milieumanagementsystemen. Een milieumanagementsysteem is een hulpmiddel om milieurisico’s te beheersen, milieuprestaties continu te verbeteren en aan betreffende wet- en regelgeving te voldoen. Dit alles met aandacht voor sociaal-economische belangen.

Met de herziening in 2015 is meer aansluiting gevonden bij de structuur van bijvoorbeeld ISO 9001:2015. Daardoor is het eenvoudiger geworden om de norm te laten aansluiten bij bestaande managementsystemen. Desalniettemin bevat de ISO 14001:2015 een reeks specifieke eisen. Te denken is in dit verband aan abstracte begrippen als ‘milieuaspecten’, ‘compliance’, ‘levenscyclusperspectief’, ‘milieumanagementsysteemprocessen’. De norm doet geen uitspraak over de wijze waarop aan desbetreffende eisen voldaan moet of kan worden. Veel bedrijven kampen dan ook met vragen als: ‘Wat bedoelt de norm?’ en ‘Hoe kunnen we op een praktisch zinvolle manier aan de norm voldoen?’

Ateron helpt u bij de vertaalslag naar uw organisatie, weet op welke manieren invulling gegeven kan worden aan de eisen en beschikt over bewezen effectieve hulpmiddelen en tools. In onze advisering streven wij naar het opzetten en implementeren van een milieumanagementsysteem dat aansluit bij de dagelijkse bedrijfsvoering. U kunt kiezen hoever u met ons in zee gaat. Van advisering ten aanzien van specifieke eisen van de norm tot en met volledige oplevering en lopend onderhoud van het milieumanagementsysteem.

Neem contact met ons op

Bergerweg 170
6135KD Sittard

En volg ons op social media