ateron
organisatie

HKZ Veiligheidsmanagement in de zorg

Als aanvulling op de HKZ kwaliteitsnormen bestaat de mogelijkheid om u als organisatie te laten certificeren conform de norm HKZ Cliënt/ Patiëntveiligheid. Ook dit schema is toepasbaar binnen de gehele sector Zorg & Welzijn, ongeacht of uw organisatie al gecertificeerd is voor een van de HKZ kwaliteitsnormen.

Waarom kiezen voor deze norm? Langzamerhand zien we een verschuiving van het accent op borging van de kwaliteit in de zorg naar veiligheid in de zorg. Financiers, cliënten en medewerkers verwachten immers dat de geleverde zorg- en dienstverlening kwalitatief voldoet én veilig is. Incidenten kunnen niet voorkomen worden. Echter het bevorderen van het veiligheidsbewustzijn binnen een organisatie kan bijdragen aan het verminderen hiervan.

Certificering conform deze norm blijkt in de praktijk een relatief kleine stap indien u reeds HKZ gecertificeerd bent. Het geeft echter een waardevolle aanvulling op de beheersing van de kwaliteit en veiligheid binnen uw organisatie.

Ateron is sinds jaren een vaste HKZ-Partner. Dat wil zeggen dat wij  nauw samenwerken met HKZ, werken volgens de HKZ-systematiek en dicht bij de bron zitten als het gaat om het volgen en door vertalen van ontwikkelingen. Om HKZ-partner te kunnen worden heeft Ateron aan verschillende toelatingscriteria voldaan. In onze advisering streven wij naar het opzetten en implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem dat aansluit bij de dagelijkse bedrijfsvoering.

U kunt kiezen hoever u met ons in zee gaat. Van advisering ten aanzien van specifieke onderdelen van de norm zoals bijvoorbeeld het maken van een risicoanalyse, de uitvoering van interne audits tot en met de volledige oplevering en lopend onderhoud van het veiligheidsmanagementsysteem.

Note: Voor ziekenhuizen en organisaties die ziekenhuiszorg verlenen is een specifiek deelschema van deze norm beschikbaar: Cliënt/ Patiëntveiligheid, Uitgave voor Ziekenhuiszorg.

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ateron in het Zweit voor de droom van Daniëlle

Blog van Geoffrey Langen

Ateron zet zaken in beweging. Maar op 21 januari zijn het de bewoners van Maasveld die Ateron in beweging hebben gezet. Ateron in het zweit voor Maasveld. Samen met mijn collega Danny heb ik op deze mooie en redelijk zonnige zondag weer de nodige rondjes gerend tijdens de sponsorloop Zweit veur Leid in Maastricht. Dit […]

Lees verder »
Geoffrey Langen

WETEN WAAR U AAN TOE BENT?

Er zijn diverse redenen waarom uw organisatie een kwaliteitsborgingssysteem nodig zou kunnen hebben.
Wilt u zeker zijn dat de processen geborgd zijn voor een optimale bedrijfsvoering of vraagt uw opdrachtgever erom.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan »