ateron
organisatie

HKZ Kwaliteitsmanagement in de zorg

De afkorting HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Onder de noemer HKZ bestaan er een heel aantal branche specifieke normen die eisen stellen aan kwaliteitsmanagement in de Zorg- en Welzijnssector. Denk hierbij o.a. aan de deelschema’s:

  • Verpleging, Verzorging en Thuiszorg
  • Gehandicaptenzorg
  • Geestelijke Gezondheidszorg
  • Jeugdzorg
  • Publieke Gezondheidszorg
  • GHOR

Deze deelschema’s zijn allemaal gebaseerd op de eisen van de ISO 9001, maar verder aangevuld met branchespecifieke eisen.

Ateron is sinds jaren een vaste HKZ-Partner. Dat wil zeggen dat wij  nauw samenwerken met HKZ, werken volgens de HKZ-systematiek en dicht bij de bron zitten als het gaat om het volgen en doorvertalen van ontwikkelingen. Om HKZ-partner te kunnen worden heeft Ateron aan verschillende toelatingscriteria voldaan.

In onze advisering streven wij naar het opzetten en implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem dat aansluit bij de dagelijkse bedrijfsvoering. U kunt kiezen hoever u met ons in zee gaat. Van advisering ten aanzien van specifieke onderdelen van de norm zoals bijvoorbeeld het maken van een risicoanalyse, de uitvoering van interne audits tot en met de volledige oplevering en lopend onderhoud van het kwaliteitsmanagementsysteem.

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraagt uw opdrachtgever naar uw ISO of HKZ certificaat?

De opdrachtgevers in de zorg eisen vaak dat opdrachtnemers beschikken over een gecertificeerd managementsysteem. Ook al gaat het om kleinere organisaties. Deze eis is vind ik heel begrijpelijk. Het gaat immers om gemeenschapsgeld. Dat willen we zo goed mogelijk besteden.
Danny Jeurissen Organisatie

WETEN WAAR U AAN TOE BENT?

Er zijn diverse redenen waarom uw organisatie een kwaliteitsborgingssysteem nodig zou kunnen hebben.
Wilt u zeker zijn dat de processen geborgd zijn voor een optimale bedrijfsvoering of vraagt uw opdrachtgever erom.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan »