Patrick Keulen

Engie Services koos Ateron om hen te adviseren en te begeleiden in het ISO 27001 traject voor een van hun datacenters. ISO 27001 is een standaard voor informatiebeveiliging. Hierbij hielp Ateron met het optimaliseren van meerdere managementsystemen.

“Wij hebben eigen datacenters waar onze klanten geconditioneerde ruimtes of private en public cloud kunnen huren”, vertelt Patrick Keulen, manager Smart Digital Operations van Engie Services. “Steeds meer klanten vroegen naar een ISO 27001 certificaat, om zeker te zijn van de veiligheid van hun data. Dit certificaat hadden we nog niet voor het datacenter, dus contacteerden we Ateron voor advies en begeleiding in dit traject. Zij hebben ons geholpen om onze bestaande processen af te stemmen op de ISO 27001 standaard. Met als eindresultaat de certificering van ons datacenter.”

Kostenbesparing
“Voor onze IT-diensten waren we al in bezit van de ISO 27001 en het datacenter had een ISAE 3402 verklaring. Na het behalen van het certificaat hadden we dus 2 losse certificaten en een ISAE. Met als gevolg 2 certificeringsaudits, extra werk en kosten. Daarom heeft Ateron in de tweede fase geholpen om processen te harmoniseren en door een scope uitbreiding de certificaten samen te voegen. Nu hebben we 1 set aan processen en procedures, 1 audit en minder onderhoud en kosten aan het systeem en certificeringstraject. En het belangrijkste: We voldoen aan de eisen van onze klanten.”

Betrouwbaar
“De communicatie met onze contactpersoon Geoffrey Langen was als vanouds. Ik kende Geoffrey van eerdere samenwerkingen, dus weet dat hij betrouwbaar, open, eerlijk en direct is. Hij stemde verwachtingen goed af of stemde ze bij waar nodig. En, belangrijk: we hebben het resultaat op een prettige manier en naar tevredenheid behaald.”

Kwaliteit
“Ik kan Ateron van ganser harte aanbevelen. Hun werk is van hoge kwaliteit, ze zijn flexibel en doen wat ze zeggen. Vaak doen ze zelfs meer dan ze beloven. Ze denken out of the box en signaleren ook zaken buiten scope. Daarbij stralen ze niet uit dat ze het ‘beter weten’, maar staan ze naast je om mee te denken. Ze zijn vertrouwde en betrokken adviseurs. Wij vinden de samenwerking erg prettig en zijn heel tevreden. En zullen ze ook in toekomstige opdrachten betrekken.”

Lees meer over ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging.

Andere klanten

Jeroen van Hemert

Ateron begeleidt Q-Park Nederland al sinds jaar en dag in certificering. “Sinds 2011 ben ik verantwoordelijk voor onze ISO-certificeringen en werk ik nauw samen met Ateron. Maar ik heb daarvoor kennis met ze gemaakt, want ze waren al voor het jaar 2000 bij ons betrokken”, vertelt Jeroen van Hemert, Quality & Security Officer van Q-Park […]

Datum: 19 februari 2018

Referenties

Vele organisaties maken gebruik van onze diensten of hebben van onze diensten gebruik gemaakt.We werken met veel plezier voor zowel organisaties in de gezondheidszorg, de commerciële als publieke sector. Hieronder vindt u een aantal van onze klanten. Sommige klanten blijven liever anoniem. Indien u wilt weten of we ook projecten in uw branche uitgevoerd hebben, […]

Datum: 3 januari 2018

Ga naar overzicht »

WETEN WAAR U AAN TOE BENT?

Er zijn diverse redenen waarom uw organisatie een kwaliteitsborgingssysteem nodig zou kunnen hebben.
Wilt u zeker zijn dat de processen geborgd zijn voor een optimale bedrijfsvoering of vraagt uw opdrachtgever erom.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan »