Marcel Wewers

Ateron heeft Extern-IT uit Herten begeleid bij het behalen van de ISO 27001 certificering. De ISO 27001 norm geeft aan hoe u informatiebeveiliging kunt borgen in een managementsysteem, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen uw organisatie zeker te stellen. Volgens directeur Marcel Wewers gaf Ateron de juiste kennis, structuur en focus om goed voorbereid de audit in te gaan.

“Wij kennen Ateron, in bijzonder Geoffrey Langen, al een tijdje via een gezamenlijke klant”, vertelt Marcel Wewers, Directeur van Extern-IT. “Het viel mij op dat hij zeer gestructureerd en deskundig werkt. Toen ik Geoffrey vroeg of Ateron ons kon helpen bij het opzetten van het managementsysteem, bleek dat zij al de nodige ervaring hadden met informatiebeveiliging. Ateron heeft ons goed begeleid en ons regelmatig geconfronteerd met hetgeen we nog moesten realiseren. Dit gaf ons de kennis, structuur en focus die we nodig hadden”.

(tekst loopt door onder foto)

Waarborg

“Extern-IT is gespecialiseerd in het aanbieden van cloud diensten, zoals cloud werkplekken, hosted VOIP, online back-up en managed netwerk. Verder bieden wij een aantal security diensten aan zoals veilig mailen, managed firewall, endpoint protection, phishing- en pentesten. Dit alles doen we vanuit de datacenters van Interconnect in Eindhoven en Den Bosch. Indien gewenst ondersteunen wij onze klanten ook op locatie.

Wij zijn aan het ISO 27001 traject begonnen om te laten zien dat we serieus nadenken over informatiebeveiliging, maar ook om aan te tonen dat we hiernaar handelen. Tevens zijn we ervan overtuigd dat het voldoen aan de vereisten van een ISO 27001 certificering een waarborg is voor de kwaliteit van onze dienstverlening”.

Toegevoegde waarde

“Extern-IT heeft klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan waardoor de aandacht op de eerste plaats naar onze klanten uitgaat. Het opzetten en implementeren van het managementsysteem was voor ons een intensief proces. Achteraf bleek dat we met de juiste focus goed voorbereid de certificeringsaudit ingingen, aangezien er géén afwijkingen geconstateerd werden.

Als klein bedrijf moet je je vaker extra bewijzen zeker als het gaat om informatiebeveiliging, maar nu kunnen we aantonen dat wij er bewust mee omgaan. De wereld rondom ICT is continu in ontwikkeling en de bedreigingen veranderen met de dag. Het voldoen aan de eisen van de ISO 27001 normering confronteert je hier voortdurend mee en houd je alert, daarom is de ISO 27001 voor ons van toegevoegde waarde”.

Hulp nodig bij ISO Certificering?

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag over het behalen van ISO, NEN of HKZ certificeringen? Vul dan onderstaand contactformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere klanten

Jordan van Est

Hoe borg je dat de producten en diensten die je levert voldoen aan de wensen en eisen van klanten, maar ook aan wet- en regelgeving? De bekende ISO 9001 certificering is daar een belangrijke maatstaf voor. Met succes hebben we Open Circle Solutions geholpen met het behalen van hun ISO 9001 certificaat. Samenwerking met Open […]

Datum: 6 mei 2020

Patrick Keulen

Engie Services koos Ateron om hen te adviseren en te begeleiden in het ISO 27001 traject voor een van hun datacenters. ISO 27001 is een standaard voor informatiebeveiliging. Hierbij hielp Ateron met het optimaliseren van meerdere managementsystemen. “Wij hebben eigen datacenters waar onze klanten geconditioneerde ruimtes of private en public cloud kunnen huren”, vertelt Patrick […]

Datum: 22 februari 2018

Jeroen van Hemert

Ateron begeleidt Q-Park Nederland al sinds jaar en dag in certificering. “Sinds 2011 ben ik verantwoordelijk voor onze ISO-certificeringen en werk ik nauw samen met Ateron. Maar ik heb daarvoor kennis met ze gemaakt, want ze waren al voor het jaar 2000 bij ons betrokken”, vertelt Jeroen van Hemert, Quality & Security Officer van Q-Park […]

Datum: 19 februari 2018

Referenties

Vele organisaties maken gebruik van onze diensten of hebben van onze diensten gebruik gemaakt.We werken met veel plezier voor zowel organisaties in de gezondheidszorg, de commerciële als publieke sector. Hieronder vindt u een aantal van onze klanten. Sommige klanten blijven liever anoniem. Indien u wilt weten of we ook projecten in uw branche uitgevoerd hebben, […]

Datum: 3 januari 2018

Ga naar overzicht »

WETEN WAAR U AAN TOE BENT?

Er zijn diverse redenen waarom uw organisatie een kwaliteitsborgingssysteem nodig zou kunnen hebben.
Wilt u zeker zijn dat de processen geborgd zijn voor een optimale bedrijfsvoering of vraagt uw opdrachtgever erom.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan »