Marcel Wewers

Ateron heeft Extern-IT uit Herten begeleid bij het behalen van de ISO 27001 certificering. De ISO 27001 norm geeft aan hoe u informatiebeveiliging kunt borgen in een managementsysteem, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen uw organisatie zeker te stellen. Volgens directeur Marcel Wewers gaf Ateron de juiste kennis, structuur en focus om goed voorbereid de audit in te gaan.

“Wij kennen Ateron, in bijzonder Geoffrey Langen, al een tijdje via een gezamenlijke klant”, vertelt Marcel Wewers, Directeur van Extern-IT. “Het viel mij op dat hij zeer gestructureerd en deskundig werkt. Toen ik Geoffrey vroeg of Ateron ons kon helpen bij het opzetten van het managementsysteem, bleek dat zij al de nodige ervaring hadden met informatiebeveiliging. Ateron heeft ons goed begeleid en ons regelmatig geconfronteerd met hetgeen we nog moesten realiseren. Dit gaf ons de kennis, structuur en focus die we nodig hadden”.

(tekst loopt door onder foto)

Waarborg

“Extern-IT is gespecialiseerd in het aanbieden van cloud diensten, zoals cloud werkplekken, hosted VOIP, online back-up en managed netwerk. Verder bieden wij een aantal security diensten aan zoals veilig mailen, managed firewall, endpoint protection, phishing- en pentesten. Dit alles doen we vanuit de datacenters van Interconnect in Eindhoven en Den Bosch. Indien gewenst ondersteunen wij onze klanten ook op locatie.

Wij zijn aan het ISO 27001 traject begonnen om te laten zien dat we serieus nadenken over informatiebeveiliging, maar ook om aan te tonen dat we hiernaar handelen. Tevens zijn we ervan overtuigd dat het voldoen aan de vereisten van een ISO 27001 certificering een waarborg is voor de kwaliteit van onze dienstverlening”.

Toegevoegde waarde

“Extern-IT heeft klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan waardoor de aandacht op de eerste plaats naar onze klanten uitgaat. Het opzetten en implementeren van het managementsysteem was voor ons een intensief proces. Achteraf bleek dat we met de juiste focus goed voorbereid de certificeringsaudit ingingen, aangezien er géén afwijkingen geconstateerd werden.

Als klein bedrijf moet je je vaker extra bewijzen zeker als het gaat om informatiebeveiliging, maar nu kunnen we aantonen dat wij er bewust mee omgaan. De wereld rondom ICT is continu in ontwikkeling en de bedreigingen veranderen met de dag. Het voldoen aan de eisen van de ISO 27001 normering confronteert je hier voortdurend mee en houd je alert, daarom is de ISO 27001 voor ons van toegevoegde waarde”.

Hulp nodig bij ISO Certificering?

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag over het behalen van ISO, NEN of HKZ certificeringen? Vul dan onderstaand contactformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere klanten

ilionx: “Als onafhankelijke, externe partij helpt Ateron ons om constant te verbeteren.”.

ilionx is een gerenommeerd IT-bedrijf met 8 vestigingen in Nederland en ruim 900 professionals in dienst. Ze ondersteunen op het gebied van data analytics, application development, business innovations, management consulting en cloud & security. Voor een groot IT bedrijf als ilionx is het waarborgen van kwaliteit en veiligheid ontzettend belangrijk. Onze consultant Geoffrey Langen ondersteunt […]

Datum: 11 februari 2021

Klant aan het woord: Metaalcenter Driessen in Weert. Het inhuren van een ervaren consultant loont!

Metaalcenter Driessen, gevestigd in Weert, is specialist in lasersnijden van plaatwerk, buizen en kokers. Met al meer dan 25 jaar ervaring in het vak hebben ze veel kennis en ervaring in huis. Zoals vele bedrijven ondervond ook Metaalcenter Driessen dat het hebben van een ISO certificaat simpelweg een keiharde klanteis geworden is. Daarom ging Judith […]

Datum: 26 januari 2021

‘Fijn dat we u mogen begroeten, …’

Zo benaderen medewerkers en vrijwilligers van Sevagram alle mensen die aan hun zorgen zijn toevertrouwd. Elke dag opnieuw. Geoffrey Langen en Danny Jeurissen, consultants bij het Sittard-Geleense Ateron, herkennen dit. Al jaren komen zij bij deze cliëntgerichte en innovatieve zorgverlener over de vloer. De ene keer om te ondersteunen bij projecten, dan weer om interne […]

Datum: 30 november 2020

Jordan van Est

Hoe borg je dat de producten en diensten die je levert voldoen aan de wensen en eisen van klanten, maar ook aan wet- en regelgeving? De bekende ISO 9001 certificering is daar een belangrijke maatstaf voor. Met succes hebben we Open Circle Solutions geholpen met het behalen van hun ISO 9001 certificaat. Samenwerking met Open […]

Datum: 6 mei 2020

Ga naar overzicht »

WETEN WAAR U AAN TOE BENT?

Er zijn diverse redenen waarom uw organisatie een kwaliteitsborgingssysteem nodig zou kunnen hebben.
Wilt u zeker zijn dat de processen geborgd zijn voor een optimale bedrijfsvoering of vraagt uw opdrachtgever erom.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan »