Ross Dupont

Bedrijfsovernames & Strategisch Rendement

Ross Dupont

Bedrijfsovernames & Strategisch Rendement

+31 6 462 77 147

ross@ateron.nl

LinkedIn

Uw onderneming is onder uw leiding gegroeid en heeft de ups en downs van de economie goed doorstaan. Maar inmiddels denkt u na over wie op een gegeven moment het roer zal gaan overnemen. Behalve dat u zelf ook de komende jaren eens met pensioen zou willen, vindt uw levenspartner dat misschien al wat langer een goed idee. Of u bent toe aan een nieuwe uitdaging en denkt erover een andere onderneming over te nemen of op te starten.

Maar u weet ook dat de overdracht van een onderneming niet vanzelf gaat. U heeft wellicht bij collega-ondernemers, vrienden of kennissen al een indruk gekregen van wat er bij komt kijken.
Ook indien de opvolging in de familie plaatsvindt of eventueel door een of meerdere werknemers, moet er een hoop geregeld en afgesproken worden. Met alle emoties die daar bij horen…
Veel vaker nog moet er tegenwoordig naar een koper gezocht worden buiten de directe omgeving van u als ondernemer. Via uw medewerkers zijn er al gauw vele gezinnen van de toekomst van uw bedrijf afhankelijk.

Alle aspecten die bij een bedrijfsoverdracht aan de orde kunnen komen boeien mij enorm. Het zoeken naar de koper, het onderhandelingsproces en uiteindelijk een geslaagde overdracht. Maar het mooiste blijft als ik jaren na de verkoop een tevreden klant spreek die een nieuwe fase in zijn leven is begonnen en nog steeds blij is met de beslissing die hij destijds heeft genomen.

Na een economische opleiding ben ik meer dan twintig jaar bij diverse banken werkzaam geweest. Zowel in vaktechnische als in management functies, maar altijd in de zakelijke markt en daarbij dus altijd ondernemers begeleid. Al ruim vóór de kredietcrisis vond ik het tijd om de uitdaging van het zelfstandig ondernemerschap zelf aan te gaan en heb ik me als partner aangesloten bij Ateron©.
Dat is inmiddels alweer zo’n tien jaar geleden. Behalve met natuurlijk de verkoop van bedrijven, ben ik bezig met het begeleiden van ondernemers die juist een bedrijf willen kopen of help hen bij de ontwikkeling van een strategisch plan waarbij ik dan ook op zoek ga naar de financiële middelen om dat plan te realiseren. De ‘kick’ die een goede oplossing voor een ‘probleem’ met zich meebrengt, blijft fantastisch om te ervaren!

Ik adviseer klanten vooral op het gebied van bedrijfsovernames, bedrijfswaardering, businessplannen, strategie en financieringen.

Kan ik u verder helpen?

De partners van Ateron zijn zeer ervaren binnen hun vakgebied.
Zij zijn continu bezig met het up to date houden van hun kennis en weten wat er speelt in de markt.

Ja, neem contact met mij op
Ross Dupont

Het ideale verkoopmoment?

Blog van Ross Dupont

lees verder »

Naar onze blogpagina »