Erwin Busch

Erwin Busch

Van oorsprong ben ik ICT-er en studeerde ik informatica aan de universiteit van Nijmegen. Daarna volgde een executive masters in supply chain management en een MBA bij Maastricht School of Management.
Uit de opleidingen blijkt al dat ik graag nieuwe kennis eigen maak en deze integreer met de bestaande kennis en ervaring.

Deze achter grond maakte het mogelijk dat ik snel carrière maakte als ICT-consultant, Supply Chain Management consultant, operational excellence expert en uiteindelijk operations management in verscheidene directie functies bij internationale organisaties

De rode draad in mijn carrière was de fascinatie voor het verbeteren van resultaten d.m.v. het verbeteren van samenspel tussen processen, technologie en organisatie en de afstemming tussen strategie en beleid en de implementatie ervan op de werkvloer. Vanwege deze fascinatie ging al snel mijn voorkeur uit om mijn loopbaan als sr. management consultant voort te zetten om resultaten voor klanten te verbeteren.

Indien men deze fascinatie heeft komt men al snel bij de proces- en organisatie verbetermethodieken Lean en Six Sigma uit. Deze methoden zijn bewezen resultaatverbeteringsmethodieken en indien men ze goed implementeert verkrijgt men een betrokken continue verbeterorganisaties met dito resultaten.

Sinds 2006 ben ik werkzaam als Master Black Belt Lean Six sigma bij EagleBC. In die hoedanigheid begeleid ik strategiesessies, train medewerkers, ontwikkel teams, implementeer Lean management, voer verbeterscans en andere organisatieonderzoeken uit, adviseer bij reorganisaties en manage verbeterprojecten c.q. operational excellence trajecten.

Wat me opviel is dat Continu Verbeteren vaak niet geborgd is in organisaties en dat verbeteringen een eenmalig karakter hebben, veelal uitgevoerd door specialisten.  Op de een of andere manier worstelen organisaties om de beroemde Lean continue verbetercultuur in hun DNA te krijgen.

Een klantenvraag van een aantal jaren geleden was, hoe kunnen we op de Lean manier onze processen en organisatie inrichten en tegelijkertijd voldoen aan de  ISO 9001:2015  kwaliteitssysteemnorm.
Het integreren van de Lean manier van werken in het kwaliteitssysteem leidde tot opmerkelijke resultaten, enerzijds waren  we in staat waren de Lean cultuur te implementeren en processen te  verbeteren met dito resultaten, anderzijds borgt het  kwaliteitssysteem nu dat de lean manier van werken is ingebed in het DNA van de organisatie. Dit is meestal het moeilijkste bij een Lean transformatie traject. Dat is ook het mooie van de ISO9001:2015 norm. Het sluit heel goed aan bij Lean (Six) Sigma Continu Verbetercultuur.

De huidige trend is dat kwaliteitsprofessionals, die nu vaak procedure gericht, hun rol dienen uit te breiden van professionals die kwaliteit borgen middels het kwaliteitsmanagement systeem, naar professionals die als een Lean six Sigma Belt(s) pro-actief  proces- en organisatieverbeteringen ondersteunen c.q. aanjagen.

Vandaar ook mijn toetreding tot DGA en partner bij Ateron.  De kennis en kunde van Ateron op het gebied van kwaliteitsmanagement systemen ISO en AVG, geïntegreerd nu met Lean Six Sigma proces- en organisatieoptimalisatie maakt het mogelijk onze klanten  een compleet pakket van diensten aan te bieden op het gebied van strategie en implementatie, Organisatieontwikkeling  en procesoptimalisatie en borging

Mijn sterke eigenschappen zijn visionair, klantgericht, enthousiasme, resultaatgericht, methodisch, innovatief en teamplayer.

Kan ik u verder helpen?

De partners van Ateron zijn zeer ervaren binnen hun vakgebied.
Zij zijn continu bezig met het up to date houden van hun kennis en weten wat er speelt in de markt.

Ja, neem contact met mij op

Nieuwe data voor Lean Six Sigma trainingen in Limburg

Blog van Erwin

lees verder »

Naar onze blogpagina »