ateron
organisatie

ISO 31000 Risicomanagement

ISO 31000 is een (niet certificeerbare) internationale richtlijn voor risicomanagementsystemen. Bijzonder is ten eerste dat het in deze richtlijn niet alleen gaat om de vermindering van schadelijke effecten, maar ook om de verantwoorde omgang met kansen. In veel organisaties wordt binnen allerlei disciplines gewerkt aan een vorm van risicomanagement: De ICT-er is ermee bezig in het kader van informatiebeveiliging, de preventiemedewerker richt zich op het vergroten van veiligheid op de werkvloer, de controller toetst financiële risico’s etc. De tweede bijzonderheid van ISO 31000 is dat deze alle risico’s wil bekijken en wegen. Op die manier wordt overzicht, gerichte sturing en kanalisatie van middelen om met risico’s om te gaan beter mogelijk.

ISO 31000 geeft aan welke stappen en elementen het risicomanagement dient te bevatten. Daarmee is echter nog geen sprake van een concrete tool voor praktisch gebruik. Ateron heeft dan ook een instrument ontwikkeld dat in diverse sectoren ingezet kan worden: De ‘Online Risicoscan’. Daarmee worden externe en interne risico’s in beeld gebracht en geprioriteerd. Vervolgens wordt aangegeven op welke wijze de risico’s behandeld worden. Er is in principe geen beperking aan het aantal personen of deskundigen die betrokken worden bij de Online Risicoscan. Het eindresultaat geeft input aan uw strategische planning en control cyclus, bevordert het risicobewustzijn en geeft invulling aan diverse eisen gesteld in ISO en HKZ normen.

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Houd rekening met alle stakeholders

Ik durf te zeggen dat ik bij veel bedrijven in de keuken heb mogen kijken. Dit vanuit zowel de rol als manager, ondernemer als adviseur. Dat is erg leerzaam en meteen ook waardevol voor andere ondernemers. Bij organisatieadvies kijk ik vanuit de diverse invalshoeken naar een organisatie.
Harry Vanderbroeck

WETEN WAAR U AAN TOE BENT?

Er zijn diverse redenen waarom uw organisatie een kwaliteitsborgingssysteem nodig zou kunnen hebben.
Wilt u zeker zijn dat de processen geborgd zijn voor een optimale bedrijfsvoering of vraagt uw opdrachtgever erom.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan »