ateron
bedrijfsovername

Bedrijfsovername

De start van het ondernemerschap is voor iedereen verschillend. Sommigen namen een bedrijf over van de vorige generatie. Anderen startten een onderneming vanuit hun persoonlijke ambitie als ondernemer.

Het overnemen van een bedrijf is een bijzonder proces. Meestal denken mensen lang na over de stap om te gaan ondernemen of er juist mee te stoppen. Dat is begrijpelijk; het is een ingrijpend en emotioneel proces. Ondernemers die tijdig beginnen met het overnameproces kunnen zich beter voorbereiden op deze belangrijke beslissing in hun leven.

Iedere bedrijfsovername vraagt een andere aanpak: Heeft u een bedrijf en wilt u het graag overdragen aan uw kinderen of medewerkers of verkoopt u het liever aan een strategische partij?
Bij welke koper treft u de beste condities en worden uw uitgangspunten het beste gewaarborgd?
Indien u een onderneming gaat overnemen, wilt u dat het bedrijf zo veel mogelijk past bij uw eigen ambities en de risico’s die u wilt nemen.

Overnames binnen het Midden- en Kleinbedrijf spelen zich veelal af onder de radar. Wij beschikken over een netwerk en hebben veel ervaring in de overnamemarkt. Sinds 1988 zijn onze consultants actief. Wij adviseerden al talloze ondernemers in de meest uiteenlopende branches.

Wilt u meer weten van het overnameproces, neem dan contact op met een van onze consultants. We gaan graag met u in gesprek en ondersteunen u bij het gehele traject.

Een bedrijf verkopen

U heeft een mooi bedrijf, maar denkt na over de verkoop van uw onderneming. Op zo’n moment zijn er vele vragen die u zich als ondernemer stelt. Er zijn talloze redenen waarom ondernemers hun bedrijf verkopen:

  • Bent u op een leeftijd dat u het iets rustiger aan wilt doen?
  • Bent u in de bloei van uw leven en toe aan een nieuwe uitdaging?
  • Staan uw kinderen of uw management te trappelen om het bedrijf over te nemen?
  • Is er al concrete interesse van andere ondernemers om uw bedrijf over te nemen?
  • Passen de activiteiten van uw onderneming niet meer bij de activiteiten van uw andere ondernemingen?
  • Is het bedrijf in een andere fase gekomen die minder bij u past;
  • Wilt u de opgebouwde waarde in uw bedrijf verzilveren?

De verkoop van uw bedrijf is meestal een weloverwogen keuze. Een gedegen aanpak is daarbij van groot belang. U wilt dat het proces goed verloopt en u tussentijds niet voor verrassingen komt te staan. Dit begint bij een goede voorbereiding. Is er al een beeld van de mogelijke kopers? Het is vaak zo dat de meest voor de hand liggende kopers niet de daadwerkelijke kopers zijn. Ateron kent de markt en heeft een groot netwerk. Door de samenwerking met andere kantoren bereiken we ook potentiele kopers in andere delen van het land. Wij kunnen u ondersteunen bij het gehele verkoopproces. Sinds 1988 is Ateron actief met het adviseren van ondernemers. Tientallen overnames zijn door onze consultants begeleid.

Vaak treffen we ondernemers die hun bedrijf op korte termijn willen verkopen. Vanzelfsprekend gaan we hiermee aan de slag. Wij komen echter het liefst al veel vroeger met ondernemers in gesprek. Dan kunnen we adviseren hoe ze waarde kunnen toevoegen aan hun bedrijf. Ook kunnen we beoordelen of het bedrijf al verkoopklaar is. Is de juridische structuur optimaal? Hoe is een en ander operationeel geregeld? Aan de hand van een waardebepaling kunnen we een aantal scenario’s maken. Met deze scenario’s kunnen de ondernemers dan zelf aan de slag. Met de juiste aanpak zijn de verkoopkansen en opbrengst van een bedrijf vaak te verbeteren.

In een verkoopproces kennen we een aantal stappen. Deze willen we u graag uitleggen. Maak daarom gerust een vrijblijvende afspraak met een van onze consultants. Wees niet ongerust over uw privacy. Geheimhouding is ons grootste goed. Misschien vindt u het nog te vroeg voor een afspraak en wilt u eerst ons whitepaper over het verkopen van uw bedrijf downloaden.

Succesvol ons bedrijf verkocht

Ateron heeft kennis van zaken!
Patrick en Esther den Ouden verkochten hun schoonmaakorganisatie Jaro BV via Ateron. "Ons doel is bereikt. Ons bedrijf is verkocht en alles is netjes afgehandeld."

WETEN WAAR U AAN TOE BENT?

Indien u plannen heeft met betrekking tot het kopen of verkopen van een bedrijf, wilt u dit niet meteen met iedereen bespreken.
Dat is begrijpelijk en ook heel verstandig. Onze consultants weten dat en komen graag naar u toe voor een open gesprek in een vertrouwelijke sfeer.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan »