ateron
bedrijfsovername

Bedrijfsovername

De start van het ondernemerschap is voor iedereen verschillend. Sommigen namen een bedrijf over van de vorige generatie. Anderen startten een onderneming vanuit hun persoonlijke ambitie als ondernemer.

Het overnemen van een bedrijf is een bijzonder proces. Meestal denken mensen lang na over de stap om te gaan ondernemen of er juist mee te stoppen. Dat is begrijpelijk; het is een ingrijpend en emotioneel proces. Ondernemers die tijdig beginnen met het overnameproces kunnen zich beter voorbereiden op deze belangrijke beslissing in hun leven.

Iedere bedrijfsovername vraagt een andere aanpak: Heeft u een bedrijf en wilt u het graag overdragen aan uw kinderen of medewerkers of verkoopt u het liever aan een strategische partij?
Bij welke koper treft u de beste condities en worden uw uitgangspunten het beste gewaarborgd?
Indien u een onderneming gaat overnemen, wilt u dat het bedrijf zo veel mogelijk past bij uw eigen ambities en de risico’s die u wilt nemen.

Overnames binnen het Midden- en Kleinbedrijf spelen zich veelal af onder de radar. Wij beschikken over een netwerk en hebben veel ervaring in de overnamemarkt. Sinds 1988 zijn onze consultants actief. Wij adviseerden al talloze ondernemers in de meest uiteenlopende branches.

Wilt u meer weten van het overnameproces, neem dan contact op met een van onze consultants. We gaan graag met u in gesprek en ondersteunen u bij het gehele traject.

Een bedrijf kopen

Een bedrijf kopen is een bijzonder proces. Als koper wilt u de beste deal en goede vooruitzichten. Het gaat om een rationele beslissing, maar ook emotie speelt een belangrijke rol. De verkoper gaat afscheid nemen van iets waar hij jaren aan gewerkt heeft en waar een belangrijk deel van zijn leven in zit. Het is een goede zaak om rekening te houden met deze factor.

Waar vindt u een goed bedrijf? De meeste overnames in het MKB blijven onder de radar. Pas als de deal gesloten is, wordt deze bekend.

Ateron kan u ondersteunen bij uw zoektocht naar een juist bedrijf. Er zijn tal van redenen om een bedrijf over te nemen.

  • U bent op zoek naar een bedrijf dat goed aansluit bij uw huidige activiteiten;
  • U wilt het bedrijf van een van uw concurrenten overnemen;
  • U werkt nu in loondienst en bent toe aan het ondernemerschap;
  • U wilt participeren in het bedrijf waar u nu werkt;
  • U bent vermogend en zoekt een investeringspropositie in een MKB-bedrijf.

Samen bepalen we de strategie. Weet u al wat u zoekt? Misschien heeft u al bedrijven op het oog. Wij kunnen u helpen bij het formuleren van de juiste uitgangspunten en brengen de kansen, maar ook risico’s in beeld: Is de vraagprijs van een bedrijf realistisch bezien vanuit uw perspectief? Wat is de beste financieringsstructuur?

Gedurende het overnameproces zijn wij niet alleen uw adviseur bij het maken van belangrijke keuzes, maar ook de procesbegeleider die de voortgang bewaakt. Onze consultants hebben jaren ervaring als ondernemer of bankier en kennen de klappen van de zweep. Ateron is sinds 1988 actief in de markt en heeft vele ondernemers begeleid bij het vinden van een mooie onderneming.

Wilt u graag eens van gedachten wisselen over onze aanpak en de mogelijkheden, neem dan contact op met een van onze consultants.

AVG Privacymanagement

Blog van admin

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De AVG zorgt onder meer voor: • versterking en uitbreiding van privacyrechten; • meer verantwoordelijkheden voor organisaties; • dezelfde, stevige bevoegdheden voor alle Europese privacytoezichthouders, zoals de […]

Lees verder »

WETEN WAAR U AAN TOE BENT?

Indien u plannen heeft met betrekking tot het kopen of verkopen van een bedrijf, wilt u dit niet meteen met iedereen bespreken.
Dat is begrijpelijk en ook heel verstandig. Onze consultants weten dat en komen graag naar u toe voor een open gesprek in een vertrouwelijke sfeer.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan »